Launch

5 juli 2008: ‘Launch’ van de Baseball Academy Kennemerland tijdens de Haarlemse Honkbalweek

Tijdens de Honkbalweek werd onderstaande promotie video regelmatig vertoond op de ‘videowall’ in het outfield. De Honkbalweek bood de Baseball Academy ‘in oprichting’ een prachtig platform om de fraaie plannen te ontvouwen. De Gemeente Haarlem stelde meermaals haar Skybox ter beschikking, waar diverse activiteiten in het kader van de aanstaande oprichting werden ontplooid. Op deze pagina een impressie.

De nog prille Baseball Academy stelde aan de Honkbalweek batboys ter beschikking, zodat het publiek kon zien hoe de spelers eruit zouden gaan zien in hun eertse jaar. Er waren nog geen geselecteerden, maar wel een aantal enthousiaste en ambitieuze jeugdleden van de samenwerkende clubs die zich als Rabbits wilden presenteren. Zij werden al snel omgedoopt tot ‘Demo-Rabbits’. Klik hier voor een impressie en portretjes van de jongens die hebben meegewerkt aan het promotieproject.

“Kennemerland heeft vandaag een belangrijke stap gezet om onderwijs en topsport dichter bij elkaar te brengen”

Voorafgaand aan de wedstrijd Nederland- Dutch Caribbean werd door vertegenwoordigers van zowel onderwijsinstellingen als sportorganisaties en gemeenten uit de regio Kennemerland officieel een ‘convenant’ ondertekend om leerlingen, cursisten en studenten die topsport willen bedrijven te ondersteunen en faciliteiten te creëren om het topsportklimaat in Haarlem te versterken en beter te laten aansluiten bij het onderwijs. Voor de honkbalsport staat de Baseball Academy Kennemerland in de steigers, die in het najaar van start moet gaan. Het gaat hier om de vijfde landelijke honkbalschool in Nederland.
Het idee van een honkbalschool leeft al een jaar of zes in Kennemerland, maar is pas in oktober 2007 in een stroomversnelling gekomen. De school is een initiatief van Pioniers en Kinheim en wordt ook ondersteund door RCH-Pinquins en DSS. De financiering van de school is nog niet rond, maar wel zitten de clubs nu met elkaar op één lijn en kan er worden gestart met een programma voor de komende vier, vijf jaar.

Sportwethouders Maarten Divendal van de gemeente Haarlem die zich erg sterk heeft gemaakt voor de komst van een Baseball Academy in Kennemerland kreeg als beloning voor zijn inspanningen de eerst ‘cap’ uitgereikt van de ‘Kennemerland Rabbits’. Ook de uniformen liggen al klaar voor de twee jeugdteams van de ‘Rabbits’ die in 2009 zullen uitkomen in de landelijke Topsportklassen van de KNBSB. Tijdens de honkbalweek lopen de ‘batboys’ er tijdelijk mee rond en ze zijn ook te zien op het promospotje van de Baseball Academy dat bij tijd en wijle te zien is op het reclamescherm in het stadion.

Tekst van: www.honkbalweek.nl.

Met ‘vandaag’ bedoelt de redactie van de Honkbalweek zaterdag 5 juli 2008. Een belangrijke dag wat alle deelnemers aan het ‘project’ (zo mogen we het wel noemen gezien alle personen, instanties, bedrijven en instellingen die op één of andere wijze meewerken aan de nieuwe Baseball Academy) waren verzameld in de daartoe door de Gemeente Haarlem en SportSupport beschikbaar gestelde skyboxen. De mensen achter de organisaties konden zo met elkaar kennismaken en plannen maken voor de nabije toekomst. Het was een zeer vruchtbare bijeenkomst en bovendien won Nederland zijn eerste wedstrijd van de Honkbalweek!

Aankondiging Baseball Academy Kennemerland op de videowall tijdens de Haarlemse Honkbalweek 2008

Voorzitter Frans Sodekamp reikt aan Wethouder Maarten Divendal van Haarlem de eerste Baseball Academy Kennemerland pet uit.

Foto: Roderick de Veen

Het convenant tussen ‘Topsport’ en ‘Onderwijs’ is getekend! Daarmee is de koppeling van o.a. de Baseball Academy met de scholen uit de regio tot stand gebracht.

Wethouders van Haarlem, (Maarten Divendal), Heemstede (Sjaak Struijf), Jeroen Nobel (Haarlemmereer) staan achter de honkbalschool.