Een bijzonder moment in de carrière van Paul Brands. De twintigjarige international uit Haarlem mocht zich vandaag voor het eerst melden bij de Major Leaguers van Pittsburgh Pirates. In het Dunedin Stadium in Florida nam hij plaats in de dug-out van de hoofdmacht van zijn profclub.

Oud-Rabbit Paul Brands heeft gistermiddag zijn debuut gemaakt een MLB oefenwedstrijd met zijn club Pittsburgh Pirates! Daarmee is Brands de eerste Rabbit die als prof op het allerhoogste Amerikaanse niveau is ingezet.

In de negende inning van de wedstrijd in de ‘Grapefruit League’ (zoals de springtraining league in Florida wordt genoemd) tegen de Philadelphia Phillies kreeg hij een slagbeurt als pinchhitter en staat daarmee dus officieel in de boeken.

Paul kwam als talentvolle aspirant naar de Rabbits van Hoofddorp Pioniers in 2010 en bleef bij de Baseball Academy Kennemerland tot en met 2014. Hij werd opgeleid als binnenvelder en catcher. Binnen de Pittsburgh Pirates organisatie leidt men hem verder op als achtervanger.

Beide nieuwsberichten te lezen op de honkbalsite: