Voor het eerst in de geschiedenis neemt Nederland deel aan de PONY League. De teams bestaan uit spelers van de verschillende honkbalacademies in Nederland. De Rabbits zijn in Praag met 29 spelers en 4 coaches vertegenwoordigd.

De PONY League is een soortgelijk toernooi als Little League en kent ook internationale toernooien, regionale toernooien in Amerika en een grootschalig eindevenement in Amerika. Het Europese kampioenschap wordt in 2017 georganiseerd in Praag (Tsjechië) van 13 tot en met 16 april a.s. en kent voor honkbal de Pony (U14) -en Colt League (U16).

Doel van de Nederlandse deelname is om zoveel mogelijk spelers een kans te geven internationale ervaring op te doen. Daarbij kunnen ze hiermee ook proeven hoe het is om een prof te zijn; samen reizen, weg van ouders, andere eetgewoonten, Tevens is het toernooi voor de spelers een mogelijkheid om zich (weer) in de kijker te spelen voor de nationale selecties en talentprogramma’s. Een mooie gelegenheid voor de academies en de KNBSB om 120 spelers aan het werk te zien.

De coachingstaf staat onder leiding van Martijn Nijhoff en bestaat uit:

Flying Dutch (U16) – Michael Duursma, Martijn Riphagen
Dutch Destroyers (U16) – Roy Netten, Rik Geestman
Holland Hammers (U16) – Ryan Miner, Niels de Lugt
Orange Lions (U14) – Peter Herkemij, Roy Selterijch
Dutch Dynamites (U14) – Joep van Els, Devano Pieter
Holland Sluggers (U14) – Coen Merkx, Adrian Anthony