Vanaf aankomend schooljaar, augustus 2017, gaat de KNBSB starten met een full time topsport programma. Vanuit de huidige voorselectie voor AAA, zijn 17 jongens geselecteerd die in Amsterdam mogen beginnen bij CTO HPC (Centra voor Topsport en Onderwijs/High Performance Centre).

De Rabbits Leandro Anasagasti, Cris Herkemij, Tommy van de Sanden en Luuk ter Beek zijn hiervoor geselecteerd!
Het is een dual traject, waarin onderwijs en sport hand in hand gaan. In de ochtend en middag trainen, en tussendoor naar school. Dit allemaal onder begeleiding van een professionele staf. Er wordt onder andere gewerkt aan het creƫren van fysieke & mentale weerbaarheid en zelfstandigheid. Dit om de spelers beter voor te bereiden op kansen in Amerika, zoals college maar vooral ook het profhonkbal. Er worden door het CTO voorzieningen geregeld, zoals huisvesting, maaltijden, accommodaties, sport science en optometrie. Ook zaken als een Topsport Leefstijl Coach en begeleiding op gebied van onderwijs, voeding en medisch is geregeld. Trainen, wonen en studeren op fietsafstand van elkaar.

Baseball Academy Kennemerland is trots dat deze vier (oud) Rabbits geselecteerd zijn om aan dit programma mee te mogen doen. Gefeliciteerd!