Oud Rabbit Sander Paap maakte gisteren (16-7) een geslaagd debuut voor het Nederlands Team tijdens de 28e editie van de Haarlemse Honkbalweek. Catcher Sander Paap (Rabbits 2009-2010) speelde de gehele wedstrijd voor het Nederlands A-Team in hun openingsduel van de Haarlemse Honkbalweek 2016 tegen Curacao.

Nederland won de wedstrijd met 6-1 en Sander had een geslaagd optreden:

‘Paap zat in zijn eerste wedstrijd voor de nationale ploeg de gehele wedstrijd achter de thuisplaat en gaf al in de eerste inning zijn visitekaartje af. De allereerste honkloper voor CuraƧao schakelde hij meteen uit bij een poging het tweede honk te stelen. Negen innings later herhaalde hij dat kunststukje, toen hij voor de laatste nul van de wedstrijd ook Ramiro Balentina van het tweede honk afhield bij een steelpoging’. (tekst van de Nederlandse Honkbalsite)

In de laatste inning gaf Paap vanachter de plaat de tekens aan Bayron Cornelisse , zijn teamgenoot bij de Rabbits in 2009. Cornelisse maakte al in 2012 zijn debuut voor Nederland tijdens de Honkbalweek.

De foto is van Rob Jelsma.